Keravan Uimarit juhlivat 30-vuotista taivaltaan

28.11.2023


Keravan Uimarit ry juhlivat 30-vuotista taivaltaan 

Keravan uimareilla oli aihetta juhlaan viime lauantaina 25.11, kun seura juhli 30-vuotista taivaltaan. Paikalla oli runsaasti kutsuvieraita, niin nykyisiä kuin entisiä seuratoimijoita, valmentajia, urheilijoita, vanhempia, perheenjäseniä sekä Keravan kaupungin liikuntapalveluiden edustajat Arja Vakkila ja Jaakko Haapala. 

Seura syntyi Keravan Urheilijoiden uintijaoston pohjalta, kun silloiset aktiivitoimijat perustivat oman itsenäisen seuran Keravan Uimarit Ry:n vuonna 1993. Seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli Anders Holmberg, joka toimi jo uintijaoston vetäjänä. Haluttiin oma seura, joka keskittyy erityisesti uintiin. Jäseniä oli vuonna 1993 noin 60 jäsentä. Vuonna 2023 jäseniä on yli 570. 

Ohjelmassa oli paljon hienoja puheita ja saimme kuulla seuran synnystä Holmbergin kertomana. Nykyinen puheenjohtaja Marjut Hyvönen kertoi seuran nykyhetkestä sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Seuran kisauimarit pitivät oman puheen. 

Lasten tenttiin pääsivät seuran perustaja Anders Holmberg, entiset valmentajat Mirjami Seppälä ja Asta Luoma, seuran pitkäaikainen jäsen Janne Haapaniemi sekä vesipallovalmentaja Teppo Lehtinen. 



Musiikista ja ohjelman kulusta vastasi seuran oma masters-uimari Lauri Saaristo sekä heidän bändi Tuhannes. Alkujuhlasta kuultiin myös tunnelmallista laulua entiseltä vesipalloilijalta Inkalta. Kahvittelun ohessa ohjelmassa oli juhlatietokilpailu, jossa oli kivalla tavalla ujutettu tietoa seurasta. 

Keravan Uimarit on nyt tähtiseura 

Keravan uimareissa on tehty pari vuotta töitä Tähtiseura-projektin eteen ja työ palkittiin juhlallisesti 30-vuotis juhlassa, kun seuralle myönnettiin lasten ja nuorten sekä aikuisliikunnan tähtimerkit osoituksena laadukkaasta, vastuullisesta ja kehittyvästä seuratoiminnasta. 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaminen viestii siitä, että seura luo lapsille, nuorille sekä aikuisille turvallisen ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla.  

Tähtiseuraprosessin aikana seuran toimintaa on kehitetty entistä vahvemmaksi jokaisella osa-alueella. Iso kiitos kuuluu seuran johtokunnalle, toiminnanjohtajalle sekä työntekijöille ja vapaaehtoisille. Auditointi suoritettiin onnistuneesti lokakuussa 2023 yhdessä Uimaliiton ja seuran ihmisten kanssa.  


Juhlassa palkittiin vuoden tekijät sekä entiset seuratekijät 

  • Vuoden uimari Poppy Liiva 
  • Vuoden triathlonisti Katri Vuori  
  • Vuoden vesipalloilija Rasmus Krause  
  • Vuoden masters-uimari Mari Tervonen  
  • Vuoden ohjaaja Beata Niskanen  
  • Vuoden seuratoimija Toni Oksman 
  • Vuoden innostaja Julia Laijoki

Juhlassa myönnettiin kunniajäsenyys entisille seuratoimijoille sekä puheenjohtajille hienosta työstä seuran eteen. Kunniajäsenyyden saivat: Asta Luoma, Seppo Luoma, Jukka Haapaniemi, Jorma Parkkonen, Ulla Parkkonen, Leo Karhapää, Maila Karhapää, Matti Kareinen, Kristiina Kareinen, Paula Ritanen-Närhi, Sirpa Kiuru sekä puheenjohtajat Anders Holmberg, Markku Hirn ja Seppo Närhi.